Preuzmite PDF brošuru (5 MB)

Mitsubishi Fuso Truck & Bus Corporation.

 

Dio Daimler AG - Mitsubishi Fuso Truck & Bus Corporation je jedan od Azijskih vodećih proizvođača komercijalnih vozila, koji se nalazi u Kawasaki (Japan), a sastavni dio Daimler AG korporacije. S udjelom 89,3%, Daimler AG je glavni dioničar uz Mitsubishi Corporation (10,7%).


Centar stručnosti za lake kamione - Mitsubishi Fuso je u sklopu Daimler Truck Grupe odgovoran za lake kamione, komercijalna vozila do bruto ukupno dopuštene nosivosti od 3.5 tona do 8.55 tona. Svake godine, oko 140.000 Canter jedinica sagradi se i distribuira u svijetu.


Daimlerov Centar stručnosti za hibridne sustave - Mitsubishi Fuso ima veliko iskustvo u primjeni hibridne tehnologije na gospodarskim vozilima, do sada je u svakodnevni komercijalni transport isporučio više od 1200 jedinica posljednje generacije lakog kompaktnog kamiona Canter EcoHybrid. To je znanje bilo ključni čimbenik prilikom donošenja odluke da se Daimlerov Centar stručnosti za hibridne sustave razvija na Fusou u Japanu.
 

Široka paleta Mitsubishi Fuso Truck & Bus vozila

 

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

 

Povijest poduzeća


1932. Fuso, Mitsubishijev veliki benzinski autobus B46, proizveden u pogonu Mitsubishi Shipbuilding Co. Ltd. u Kobeu.


1934. Mitsubishi Shipbuilding Co., Ltd. preimenovan u Mitsubishi Heavy Industries Co., Ltd.


1949. Osnovan Fuso Motors Sales Co. Ltd. Poduzeće 1952. preimenovano u Mitsubishi Fuso Motors Sales Co. Ltd.


1964. Mitsubishi Fuso Motors i Shin Mitsubishi Motors Sales Co. udružuju se i postaju Mitsubishi Motors Sales Co.


1970. Osnovan Mitsubishi Motors Corporation (MMC). MMC ulazi u joint venture s američkom korporacijom Chrysler.


1980. Počinje s radom ispitna staza Kitsuregawa.


1982. Mitsubishi Fuso slavi pedesetu godišnjicu osnutka.
Počinje s radom novi Mitsubishi Motors Corporation.


1985. MMC i Mitsubishi Corporation ulaze u zajednički pothvat i osnivaju Mitsubishi Truck of America, Inc. u Sjedinjenim Američkim Državama.


1996. MMC postaje stopostotni vlasnik Mitsubishi Fuso Truck Europe-Sociedade Europeia de Automoveis, S.A. (MFTE) u Tramagalu u Portugalu koji će proizvoditi samo kamione.


2001. Tokijska tvornica MMC-a preimenovana u Truck and Bus Production Office (također poznata i kao Tvornica u Kawasakiju).


2003. Osnovan Mitsubishi Fuso Truck & Bus Corporation (MFTBC).
DaimlerChrysler preuzima udio od 43% u MFTBC-u, dok Mitsubishi Motors Corporation drži udio od 42%, a ostala poduzeća Mitsubishi Grupe 15%.


2004. DaimlerChrysler povećava svoj udio u MFTBC-u s 43% na 65%.
Mitsubishi Fuso u potpunosti je konsolidiran unutar DaimlerChryslerovog odjela za gospodarska vozila.


2005. DaimlerChrysler povećava svoj izravni udio u MFTBC-u sa 65% na 85%. Preostali udio od 15% drže različita poduzeća Mitsubishi Grupe.


2006. MFTBC postaje dio novoosnovane DaimlerChrysler Truck Grupe koja također uključuje Freightliner LLC u NAFTA-i i Mercedes-Benz Trucks u Europi i Latinskoj Americi.

 

2007. DaimlerChrysler prodaje svoj većinski udio u Chrysler Corporation Cerberus Capital Managementu, L.P. Poduzeće je preimenovano u Daimler AG, a nakon toga je bivša DaimlerChrysler Truck Grupa preimenovana u Daimler Trucks. MFTBC je sastavni dio Daimler Trucks Division Daimlera AG.